08/12/2009 20:19
1966 Yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve İstanbul’da tamamladı. İşletme tahsili yaptı.

1979 yılında merhum hattat Hamit Aytaç’la tanışıp bir müddet nesih hattını meşk etti. Medine-i Münevvere’de ikamet eden merhum Mustafa Necati hocadan iki yıl, hattat Osman Özçay’dan dört yıl sülüs ve celi sülüs meşk etti.

İstanbul’daki Türk İslam Sanatları hakkındaki eserleri yakından incelemesi ve hocası Osman Özçay’ın orijinal nüshalarını verdiği merhum Sami Efendi’nin yeni cami sebil yazı kalıpları , hattını geliştirmesinde, hat zevki ve ufkunun genişlemesinde vesile oldu.

İlk şahsi sergisini 1997 yılında Beyoğlu Belediyesi sanat galerisinde açtı, bugüne kadar 107 kişisel ve karma sergiye katıldı. Yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları olup,birçok devlet başkanı adına tuğra yazdı.En son dörtyüz sene önce yaprak üzerine yazılan hat sanatını ve zerendût yazı tabir edilen altın yazı çeşidini geliştirdi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olarak, sanatlarımızın; tarihi geçmişine uygun bir mecrada yönlendirilmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarına ve sanat hayatına devam etmektedir.

İLETİŞİM

GSM 0532 293 35 53

www.ahmetzekiyavas.com

ahmetzekiyavas@gmail.com

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

1966 Yılında Rize'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve İstanbul'da tamamladı. İşletme tahsili yaptı. 1979 yılında merhum hattat Hamit Aytaç'la tanışıp bir müddet nesih hattını meşk etti. Medine-i Münevvere'de ikamet eden merhum Mustafa Necati hocadan iki yıl, hattat Osman Özçay'dan dört yıl sülüs ve celi sülüs meşk etti.

İstanbul'daki Türk İslam Sanatları hakkındaki eserleri yakından incelemesi ve hocası Osman Özçay'ın orijinal nüshalarını verdiği merhum Sami Efendi'nin yeni cami sebil yazı kalıpları , hattını geliştirmesinde, hat zevki ve ufkunun genişlemesinde vesile oldu.

İlk şahsi sergisini 1997 yılında Beyoğlu BelediyesiSanat Galerisi'nde açtı, bugüne kadar 107 kişisel ve karma sergiye katıldı. Yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonlarda ve müzelerde hat levhaları olup,birçok devlet başkanı adına tuğra yazdı. En son dörtyüz sene önce yaprak üzerine yazılan hat sanatını ve zerendût yazı tabir edilen altın yazı çeşidini geliştirdi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olarak, sanatlarımızın; tarihi geçmişine uygun bir mecrada yönlendirilmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarına ve sanat hayatına devam etmektedir.

Önceki
Önceki Konu:
Recai Yıldırım
Sonraki
Sonraki Konu:
Sami Günzberg

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: