08/12/2009 20:17
Bedenin belirli noktalarına genellikle altın iğne batırılarak yapılan, daha çok Çin'de uygulanan bir sağaltım yöntemi.

Çin'de iğne ve ısı anlamına gelen "chen-chin" sözcükleriyle adlandırılan bu sağaltım yöntemi, batıda akus (iğne) ve punctura (batırmak) sözcükleri birleştirilerek, "aküpunktür" olarak adlandırılmıştır.

Kulakta bedenin hemen hemen her organıyla ilgili bir aküpunktür noktası bulur. Örneğin; insanın bağırsağı, kalbi, karaciğeriyle ilgili noktalar kulağında vardır. Bu nedenle aküpunktür tedavisinde bedenin öteki uzuvlarıyla birlikte ya da tek başına kulaktaki noktalar kullanılır. Kulağın bu özelliği, hastalığın belirlenmesine yardımcı olur.

Aküpunktürle tedavi yöntemine; mide rahatsızlıkları, romatizma ve eklem rahatsızlıkları, sıtma ve uykusuzluk problemlerinin tedavisinde ve sağırlara yeniden işitme duyumu kazandırmak amacıyla başvurulur.

Son yıllarda sigarayı bırakmayı düşünen birçok kişi aküpunktürle tedaviyi yeğlemektedir.

Aküpunktürle tedavi yöntemine; mide rahatsızlıkları, romatizma ve eklem rahatsızlıkları, sıtma ve uykusuzluk problemlerinin tedavisinde ve sağırlara yeniden işitme duyumu kazandırmak amacıyla başvurulur. Son yıllarda sigarayı bırakmayı düşünen

birçok kişi aküpunktürle tedaviyi yeğlemektedir.

Önceki
Önceki Konu:
Asaf, Özdemir
Sonraki
Sonraki Konu:
Asral, Suat Salih

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: