Atıf Kaptan 1908 yılında İzmir'de doğdu. Gerçek adı; Atıf Terzioğlu'dur. Sinema ve tiyatro oyuncusu,

1928 Dar-ül bedayi'de 'Hamlet' oyunuyla sanat hayatına başladı. Aynı yıl sinema oyunculuğuna da adım attı. 'Bir Millet Uyanıyor' filminde 'Yahya Kaptan' rolüyle büyük beğeni topladı. Kaptan Tiyatrosu adlı bir topluluk kurup, tüm Anadolu'da turnelere çıktı. Tiyatroyu bırakıp sinemada yoğunlaşan sanatçı, 300'den fazla film çevirdi. Bir sinema filminin çekimi için gittiği Ürdün'de öldü.

Filmografisi

Akdeniz Kartalı 1977

Bu Nasıl Dünya 1976

Söyleyin Anama Ağlamasın 1976

Yalan 1976

Sevdalılar 1976

Ağrı Dağı Efsanesi 1975

Nöri Gantar Ailesi 1975

Canavar Cafer 1975

Pembe İncili Kaftan 1975

Küçük Bey 1975

Bahtı Kara Yarim 1975

Bana Beş Avrat Yetmez 1975

Kral Benim 1975

Diyet 1974

Battal Gazi'nin Oğlu 1974

Sensiz Yaşanmaz 1974

Korkusuzlar 1974

Bir Damla Kan Uğruna 1974

Kalleş 1974

Karateciler İstanbul'da 1974

Bahriyeli Kemal 1974

Bir Tanem 1974

Fedai 1974

İntikam 1974

Karaların Ali 1974

Kara Murat Kardeş Kanı 1974

Yumurcak / Veda 1974

Yolsuzlar 1974

Almanyalı Yarim 1974

Kara Murat Ölüm Emri 1974

Yunus Emre 1973

Battal Gazi Geliyor 1973

Gazi Kadın / Nene Hatun 1973

Vurun Kahpeye 1973

Dağ Kurdu 1973

Ali İle Gül 1973

Cengiz Han'ın Fedaisi 1973

Umut Dünyası 1973

Hazreti Ömer'in Adaleti 1973

Arap Abdo 1973

Bilal-i Habeşi 1973

Kader Çıkmazı 1973

Muhteşem Hırsız 1973

İkibin Yılın Sevgilisi 1973

Acı Hayat 1973

Ali'ye Gönül Verdim 1973

Debreli Hasan 1973

Destan 1973

Haydi Bastır 1973

Kurt Dölü 1973

Mevlana 1973

Yedi Belalılar 1973

Züleyha 1973

Tatlım 1973

Bitirimler Sosyetede 1973

Ölüm Satanlar 1973

Aşk Mahkumu 1973

Kara Murat Fatih'in Fermanı 1973

Şüphe 1973

Karaoğlan Geliyor 1972

Keloğlan'la Can Kız 1972

Zehra 1972

Namus 1972

Süper Adam Kadınlar Arasında 1972

Asılana Kadar Yaşayacaksın 1972

Sahtekar 1972

Kara Murat: Fatih'ın Fedaisi 1972

Suçlu 1972

Bir Pınar ki 1972

Kara Bela 1972

Tahir İle Zühre 1972

Hazreti İbrahim 1972

Sen Alın Yazımsın 1972

Aslanların Ölümü 1972

Belalılar Belalısı 1972

Gönül Oyunu 1972

Ölüm Elçileri 1972

Süpürgesi Yoncadan 1972

Son Duanı Et 1972

Süpermen Geliyor 1972

İtham Ediyorum 1972

Asi Gençler 1972

Battal Gazi'nin İntikamı 1972

Çöl Kartalı 1972

Gülüzar 1972

Kefenin Cebi Yok 1972

Kızıl Maske'nin İntikamı 1971

Binbir Gece Masalları 1971

Şafakta Silah Sesleri 1971

Tarkan Viking Kanı 1971

Altın Prens Devler Ülkesinde 1971

Cilalı İbo Yetimler Meleği 1971

Mıstık 1971

Sevdiğim Uşak 1971

Fakir Aşıkların Romanı 1971

Kerem İle Aslı 1971

Kaf Dağını Terk Edenler 1971

Herşeyim Sensin 1971

Hesabı Görelim 1971

İbiş Gangsterlere Karşı 1971

Tamam mı Canım 1971

Cehenneme Bir Yolcu 1971

Sezercik Yavrum Benim 1971

Battal Gazi Destanı 1971

Beklenen Şarkı 1971

Afacan 1970

Damarımda Kanımsın 1970

Düşen Bir Yaprak Gibi 1970

Yaşamak İçin 1970

Linç 1970

Güzel Şoför 1970

Tarkan Gümüş Eyer 1970

Anadolu Soygunu 1969

Boş Beşik 1969

Osmanlı Kartalı 1969

Ala Geyik 1969

Hüzünlü Aşk 1969

Vatan Ve Namık Kemal 1969

Bozkırlar Şahini 1968

Ezo Gelin 1968

Leylaklar Altında 1968

İngiliz Kemal 1968

Alpaslan'ın Fedaisi Alpago 1967

Merhamet 1967

Aşkınla Divaneyim 1967

Bir Millet Uyanıyor 1966

Battal Gazi 1966

Vatan Kurtaran Aslan 1966

Kırık Saz 1966

Boğaziçi Şarkısı 1966

İçimdeki Alev 1966

Torpido Yılmaz 1965

Buzlar Çözülmeden 1965

Adım Çıkmış Sarhoşa 1965

Canım Benim 1965

Cennet Fedaileri 1965

Yarına Boş Ver 1965

Dokuz Canlı Adam 1965

Yalancının Mumu 1965

Kırbaç Yarası 1965

Yıldız Tepe 1965

Biz de Vatandaşız 1965

Kadın İsterse 1965

Çanakkale Aslanları 1964

Suçlular Aramızda 1964

Atçalı Kel Mehmet 1964

Hizmetçi Dediğin Böyle Olur 1964

Fatoş'un Fendi Tayfur'u Yendi 1964

Korkunç Şüphe 1964

Erkek Sözü 1964

Erkekler Ağlamaz 1964

Esmerin Tadı Sarışının Adı 1964

Çapkınım Hovardayım 1964

Çöl Kanunu 1964

Çöpçatanlar Kampı 1964

Hazreti İbrahim 1964

Hızlı Osman 1964

İsimsiz Kahramanlar 1964

Uçurumdaki Kadın 1964

Dağlar Bizimdir 1964

Şeytanın Uşakları 1964

Duvarların Ötesi 1964

Cehennem Arkadaşları 1964

Ayşecik Canımın İçi 1963

Çapkın Hırsız 1963

Cilalı İbo Perili Köşkte 1963

Küçük Beyin Kısmeti 1963

Kavgasız Yaşayalım 1963

Aşka Vakit Yok 1963

Köroğlu-Dağlar Kralı 1963

Ölüm Pazarı 1963

Cengiz Han'ın Hazineleri 1962

Aşka Karşı Gelinmez 1962

Aşk Güzeldir 1962

Günahsız Aşıklar 1962

Ağlama Sevgilim 1962

Aşk Orada Başladı 1962

Gurbet Yolcuları 1962

Gümüş Gerdanlık 1962

Mevlid (Süleyman Çelebi) 1962

Şoförün Aşkı 1962

Kayıp Kız Ayla 1962

Aramıza Kan Girdi 1962

Otobüs Yolcuları 1961

Sessiz Harp 1961

Oy Farfara Farfara 1961

Ayrı Dünya 1961

Bir Yaz Yağmuru 1961

Doğmadan Ölenler 1961

Allah Cezanı Versin 1961

Gönülden Gönüle 1961

Kahraman Üçler 1961

Kara Dut 1961

Toros Canavarı 1961

Gönlüm Yaralı 1961

Melekler Şahidimdir 1961

Cambaz Kızın Aşkı 1961

Yaban Gülü 1961

Cilalı İbo Ve Tophane Gülü 1960

Bir Yaz Yağmuru 1960

Ölüm Perdesi 1960

Aşktan da Üstün 1960

Fakir Şarkıcı 1960

Ben Masumum 1960

Ve Allah Aptalları Yarattı 1960

Tayfun 1960

Dostluklar Yaşadıkça 1960

Kanlı Firar 1960

Ateşten Damla 1960

Garipler Sokağı 1959

Cilalı İbo Casuslar Arasında 1959

Peçeli Efe 1959

Aşkın Acıları 1959

Kıbrıs Şehitleri 1959

Ölmeyen Aşk 1959

Annemi Arıyorum 1959

Onun Süvarisi 1959

Fedakar Kaptan 1959

İzmir Ateşler İçinde 1959

Altın Kafes 1958

Günahkarlar Cenneti 1958

Çitlenbik 1958

Ayrılık 1958

Gönülden Ağlayanlar 1958

Kelepçe 1958

Ateş Rıza 1958

Ağlarsa Anam Ağlar 1958

Beraber Ölelim 1958

Bir İnsanlık Meselesi 1958

Vicdan Azabı 1958

İstiklal Uğrunda 1958

Bir Avuç Toprak 1957

Kara Bahtım 1957

Çölde Bir İstanbul Kızı 1957

Ağlayan Kaya 1957

Allı Gelin 1957

Dişi Canavar 1957

Kara Günlerim / Yaşayan Ölüler 1957

Kara Talih 1957

Yanık Kezban 1957

Lejyon Dönüşü 1957

Tuzak Oteli 1956

Yangın 1956

Aşıklar Kabesi Mevlana 1956

Hayat Sokaklarında 1956

Miras Uğrunda 1956

Kara Bela 1956

Battal Gazi Geliyor 1955

Ebediyete Kadar 1955

Babaların Günahı 1955

Beyaz Şehir 1955

Ezo Gelin 1955

Gülmeyen Yüzler 1955

Irz Düşmanları 1955

Büyük Günah 1955

Katil Benim 1955

Safiye Sultan 1955

Görünmeyen Adam İstanbul'da 1955

Bulgar Sadık / Kaçın Türkler Geliyor 1954

Vahşi Bir Kız Sevdim 1954

Bozkurt Obası 1954

Nasreddin Hoca 1954

Öldüren Sır 1954

Şimal Yıldızı 1954

Nilgün 1954

Kanlı Para 1953

Drakula İstanbul'da 1953

Cinci Hoca 1953

Eğlence Bülbülleri 1953

Gizli Yara 1953

İhtiras Kurbanları 1953

Kaderin Mahkumları 1953

Kara Davut 1953

Sarı Zeybek 1953

Zafer Güneşi 1953

Ankara Ekspresi 1952

Kızıltuğ 1952

İki Süngü Arasında 1952

Boş Beşik 1952

Destan Destan İçinde 1952

Efelerin Efesi 1952

Göçmen Çocuğu 1952

İmralı'dan Doğan Güneş 1952

İstanbul Havası / Arşak Sulukule'de 1952

Son Gece 1952

Yavuz Sultan Selim Ağlıyor 1952

Yıldırım Beyazıt Ve Timurlenk 1952

Ankara Casusu 1951

Çete 1950

Fato / Ya İstiklal Ya Ölüm 1949

Dinmeyen Sızı / Sonsuz Izdırap 1949

Şehitler Kalesi 1949

Yalan 1949

Zehirli Şüphe 1949

Akıncılar 1948

Günahım 1948

Gençlik Günahı 1947

Seven Ne Yapmaz 1947

Senede Bir Gün 1946

Şehvet Kurbanı 1940

Bir Millet Uyanıyor 1932

Kaçakçılar 1929

Önceki
Önceki Konu:
Aslıhan Kandemir
Sonraki
Sonraki Konu:
Avni Dilligil

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Bilgiler
Coğrafya