1948 yılında Adana’da doğdu. Bir derginin açtığı yarışmayla sinemaya geçti.

Son yıllarda oynadığı sosyal içerikli filmlerle dikkati çekti.

Önemli filmleri: Düşman (Zeki Ökten), Bedrana (Süreyya Duru), Biri ve

Diğerleri (Tunç Başaran), Av Zamanı (Erden Kıral), Gece Yolculuğu (Ömer

Kavur).

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

22 Haziran 1949 tarihinde Adana'da doğdu. Gerçek adı; Veysel İnce'dir. Bir derginin açtığı yarışma ile sanat hayatına başlayan Arman, çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Ödülleri

25. Antalya Film Şenliği - 1988, En İyi Erkek Oyuncu, Gece Yolculuğu

25. Antalya Film Şenliği - 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar

25. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 2003, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar

Filmografisi

Hacı - 2006

Candan Öte - 2006

Düşler ve Gerçekler - 2005

Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey - 2005

Sen Ne Dilersen - 2005

Perçem - 2004

Karşılaşma - 2002

Gönderilmemiş Mektuplar - 2002

Berivan - 2002

Öyle Bir Sevda ki - 2002

Melekler Evi - 2000

Bedel - 2000

Yüzleşme - 1999

Kıvılcım - 1999

Yılan Hikayesi - 1999

Akrebin Yolculuğu - 1997

Bir Umut - 1997

Kurtuluş - 1996

Yaban - 1996

Yer Çekimli Aşklar - 1995

Sahte Dünyalar - 1995

Buluşma - 1994

İz - 1994

Yolcu - 1994

Kurşun Adres Sormaz - 1992

Bekle Dedim Gölgeye - 1990

Gece Yarısı Vurgunu - 1990

Perili Köşk - 1990

Kantodan Tangoya - 1989

Av Zamanı - 1988

Gece Yolculuğu - 1987

Bir Avuç Gökyüzü - 1987

Biri Ve Diğerleri - 1987

Kadının Adı Yok - 1987

Uzun Bir Gece - 1986

İstek - 1986

Sıcak Tatlı Yaz - 1986

Fatmagül'ün Suçu Ne - 1986

Parmak Damgası - 1985

Adı Vasfiye - 1985

Sönmüş Ocak - 1980

Düşman - 1979

Fırat'ın Cinleri - 1977

Güneşli Bataklık - 1977

Ben Sana Mecburum - 1976

Bu Nasıl Dünya - 1976

Ne Haber - 1976

Nereye Arkadaş - 1976

Seni Sevmekle Suçluyum - 1976

Yazgı - 1976

Ne Umduk Ne Bulduk - 1976

Kara Çarşaflı Gelin - 1975

Evde Kalmış Kızlar - 1975

Enişte - 1975

Sevgili Halam - 1975

Yarınlar Kimin - 1975

Yarın Olmaz Şimdi - 1975

Yaşamak Daha Zor - 1975

Evet mi Hayır mı - 1974

Gerçek - 1974

Batak - 1974

Babalık - 1974

Bahriyeli Kemal - 1974

Bir Ana Bir Kız - 1974

Çılgın Arzular - 1974

Hostes - 1974

İstek - 1974

Tek Başına - 1974

Cici Kız - 1974

Bedrana - 1974

Yalancı / Çok Yalnızım - 1973

Babaların Günahı - 1973

Aşkın Zaferi - 1973

Bir Dost Bulamadım - 1973

Çocuğumu İstiyorum - 1973

Felek - 1973

Izdırap - 1973

Kader Çıkmazı - 1973

Oğlum Osman - 1973

Teslim Ol Baba - 1973

Ve Onu Vurdular - 1973

Zambaklar Açarken - 1973

Anneler Günü - 1973

Vukuat Var - 1972

Ve Güneşe Kan Sıçradı - 1972

Bir Baltaya Sap Olamadım - 1972

Kahbe / Bir Kız Böyle Düştü - 1972

Yirmi Yıl Sonra - 1972

Murat İle Nazlı - 1972

Oğlum - 1972

Korkusuz Aşıklar - 1972

Aslanların Ölümü - 1972

Ekmekçi Kadın - 1972

Elveda Yavrum - 1972

Kadın Yapar - 1972

Murat İle Nazlı - 1972

Tövbekar - 1972

Hayat Cehennemi - 1971

Baba - 1971 Ali

Önceki
Önceki Konu:
Ayhan Işık
Sonraki
Sonraki Konu:
Başar Sabuncu

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Bilgiler
Coğrafya