21/04/2014 2:00
Alm. Gewürze, Fr. Epices, İng. Spices. Besin maddesinden ziyade, lezzet verici olarak yemeklere ve içeceklere ilave edilen bitkisel ürünler. Bu bitkiler, büyük bir kısmına çeşitli iklim bölge ve kuşaklarında rastlanmakla beraber, daha çok tropikal memleketlerde yetişirler. Arabistan, Hindistan, Malaya adaları gibi. Faydalanılan kısımlarına göre gruplara ayrılırlar:

1. Köklerinden faydalanılan baharat bitkileri: Kara turp, kırmızı turp gibi.

2. Gövdelerinden faydalanılan baharat bitkileri: Zencefil, tarçın gibi.

3. Yapraklarından faydalanılan baharat bitkileri: Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi.

4. Soğan yapısında olan baharat bitkileri: Mutfak soğanı, sarmısak gibi.

5. Çiçeklerinden faydalanılan baharat bitkileri: Karanfil gibi.

6. Meyvelerinden faydalanılan baharat bitkileri: Kimyon, anason, karabiber, kırmızı biber, vanilya gibi.

7. Tohumlarından faydalanılan baharat bitkileri: Hardal, küçük Hindistan cevizi gibi.

Önceki
Önceki Konu:
Nagurı
Sonraki
Sonraki Konu:
Vurgun

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: