08/12/2009 20:17
Yaprakları güzel kokulu ve yaz kış yeşil olan bir ağaç. Yapraklarını dökmeyen bir ağaç olan defne ağacının kurutulmuş yaprakları baharat olarak kullanılır. Akdeniz ülkelerinde çok rastlanan defne ağacı güneşli ve kuytu yerlere dikilmesi şartıyla Doğu Anadolu bölgesinde de yetiştirilebilir. Yaprakları çok güzel kokulu olduğundan Türk mutfağında ve başka ülkelerin mutfaklarında çok önemli bir yeri vardır. Defne yaprakları çeşitli balıkların, çiftlik, kümes ve av hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde, soslarda kullanıldığı gibi bazı turşuların ve konservelerin de önemli malzemesidir.

Önceki
Önceki Konu:
Defektoskop
Sonraki
Sonraki Konu:
Periyodik Cetvel

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: