Sindirim borusunun mideden kalın bağırsağa kadar olan yiyeceklerin sindirilmesi görevini yapan bölümü.

Belirli bir kısmı daha önce sindirilen besinler, enzimlerin tamamen sindirime etki edebilmesi için ince bağırsağa gelir. Besinler ince bağırsağın son kısmına giderken bir taraftan sindirim tamamlanır, bir taraftan da küçük parçalara ayrılan bu besin tuğlaları ince bağırsaktan dolaşım sistemine geçmeye başlar. Bu geçme işlemi emilim olarak bilinir. Geçmenin iyi olabilmesi için, bağırsağın iç yüzeyi tarak şeklinde, "tümür" denen çıkıntılarla büyütülür. Basit şekerler, aminoasitler, suyun bir kısmı, vitaminler, mineraller büyük ölçüde bu kesimde vücut içerisine alınır.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Hat
Sonraki
Sonraki Konu:
İnce, Özdemir

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2021 Bilgiler
Coğrafya