1934 yılında İstanbul’da doğdu. Uzun yıllar tiyatro oyunculuğu yaptı. Kırık

Plak ve Varan Bir adlı filmlerle sinemaya geçti (1958).

Önemli filmleri: Ağaçlar Ayakta Ölür (Memduh Ün), Vesikalı Yarim, Anneler ve

Kızları (Lütfi Ö. Akad).

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

1934 yılında İstanbul'da doğdu. Bir söyleşisinde "Bizim zamanımızın sineması star sinemasıydı. Yani önce oyuncu ve o oyuncunun ne kadar hasılat yapabileceği düşünülürdü. Oyuncu, yönetmen ve senaryo şeklindeydi sıralama. O yüzden bize hep doldur boşalt filmler yaptırdılar." diyen İzzet Günay, 1958'de bir gazete ilanıyla sinema hayatına başladı. 100'den fazla sinema filminde oynadıktan sonra sinemayı bırakan sanatçı, 14 yıl aradan sonra bir filmde (Bay E) oynayıp tekrar sanat hayatından çekildi. 2004 'te yaptığı bir filmden sonra 2005'te bir diziyle yeniden aktif sanat yaşamına döndü.

Ödülleri

1964 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Ağaçlar Ayakta Ölür

Filmografisi

Aşka Sürgün - 2005

Yadigar - 2004

Bay E - 1995

Unutulmayanlar - 1981

Renkli Dünya - 1980

Güngörmüşler - 1976

Duyun Beni - 1975

Kısmet - 1974

Felek - 1973

Çapkınlar Şahı / Don Juan 72 1972

Kader Yolcuları - 1972

Aşk Ve Cinayet Meleği - 1972

Aşkım Kaderim Oldu - 1972

Kefenin Cebi Yok Fırtına - 1972

O Ağacın Altında - 1972

Suya Düşen Hayal - 1972

Hedefte Beş Adam - 1972

Kaderin Esiriyiz - 1972

Hayat Mı Bu - 1972

Anneler Ve Kızları - 1971

İki Belalı Adam - 1971

Katil Kim - 1971

Silahlar Konuşuyor - 1971

Yarın Ağlayacağım - 1971

Kezban Paris'te - 1971

Ali Cengiz Oyunu - 1971

Genç Kızlar Pansiyonu - 1971

Gizli Aşk - 1971

Katiller - 1971

Bebek Gibi Maşallah - 1971

Birleşen Yollar - 1970

Kara Dutum - 1970

Red Kit - 1970

Duyduk Duymadık Demeyin - 1970

Şıllık - 1970

Günahsız Katiller - 1970

Kanunsuz Kardeşler - 1970

Şoför Nebahat - 1970

Aşk Yarışı - 1969

Esmerin Tadı Sarışının Adı - 1969

Seninle Ölmek İstiyorum - 1969

Şahane İntikam - 1969

Asi Kabadayı - 1969

Cesur Kabadayı - 1969

Garibanlar Mahallesi - 1969

Kadın Paylaşılmaz - 1969

Tatlı Günler - 1969

Fakir Kızı Leyla - 1969

İncili Çavuş - 1968

Affedilmeyen Suç - 1968

Menderes Köprüsü - 1968

Kara Atmaca'nın İntikamı - 1968

Atlı Karınca Dönüyor - 1968

Kezban - 1968

Vesikalı Yarim - 1968

Arkadaşımın Aşkısın (Kan Kardeşim) - 1968

Kader Böyle İstedi - 1968

Kalbimdeki Yabancı - 1968

Dolmuş Şoförü - 1967

Ağlayan Kadın - 1967

Düşman Aşıklar - 1967

Hayat Acıları - 1967

Hırçın Kadın - 1967

Kederli Günlerim - 1967

Sefiller - 1967

Kara Kartal (1) - 1967

Zalimler De Sever - 1967

Kara Atmaca - 1967

Ayrılık Saati - 1967

Kardeş Kavgası - 1967

Kanlı Mezar - 1966

Namus Kanla Yazılır - 1966

Yumrukların Kanunu - 1966

Ailenin Yüz Karası - 1966

Tehlikeli Oyun - 1966

Çeşmemeydanlı Ali - 1966

Fakir Ve Mağrur - 1966

Şeref Kavgası - 1966

Akşam Güneşi - 1966

Ümit Sokağı - 1966

Ay Yıldız Fedaileri - 1966

Beyoğlu Esrarı - 1966

Kumarbaz - 1965

Yabancı Olduk Şimdi - 1965

Cici Kızlar - 1965

Gurbet Türküsü - 1965

Kolla Kendini Bebek - 1965

Sevdalı Kabadayı - 1965

Yalancı - 1965

Nazar Değmez İnşallah - 1965

Şeker Hafiye - 1965

Eller Yukarı - 1965

Severek Ölenler (Kartalların Öcü) - 1965

Elveda Sevgilim - 1965

Ekmekçi Kadın - 1965

Tığ Gibi Delikanlı - 1964

Fıstık Gibi Maşallah - 1964

Macera Kadını - 1964

Öpüşmek Yasak - 1964

Anasının Kuzusu - 1964

Anadolu Çocuğu - 1964

Asfalt Rıza - 1964

Aslan Marka Nihat (Aşk Otobüsü) - 1964

Bomba Gibi Kız - 1964

Ölümün Ücreti - 1964

Kimse Fatma Gibi Öpemez - 1964

Varan Bir - 1964

Kavga Var - 1964

Yiğitler Yatağı - 1964

Tophaneli Osman - 1964

Acemi Çapkın - 1964

Ağaçlar Ayakta Ölür - 1964

Afilli Delikanlılar - 1964

Çalınan Aşk - 1963

Hop Dedik - 1963

Beni Osman Öldürdü - 1963

Tatlı Sert - 1963

Barut Fıçısı - 1963

Çifte Nikah - 1962

Fatoş'un Bebekleri - 1962

Kırık Plak - 1959

Önceki
Önceki Konu:
İrfan Ünal
Sonraki
Sonraki Konu:
Kadir İnanır

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Bilgiler
Coğrafya