13/03/2014 23:30
Alm. Früshstcük (n), Nachmittagskaflee (m), Fr. Déjeuner (m), Collation (f), İng. Breakfast, light refreshment. Genellikle sabah vakitleri yenilen, kalorisi bol ve hafif yemek. Tıp otoritelerine göre insan sağlığında sabah kahvaltısının önemi çok büyüktür. Günlük kalorinin üçte birinden fazlasının kahvaltı yiyeceklerinden alındığı, bilinen bir gerçektir. Bunun sağlık ve işverimi bakımından önemi büyüktür.

Kahvaltılarda genelde: Peynir, zeytin, reçel, bal, yağ, kaymak, yumurta, sucuk, pastırma gibi şeylerden duruma göre bir veya birkaçı yenir. Süt, kahve, çay, ıhlamur gibi sıcak şeyler içilir. Bütçeye, örf-âdet, gelenek ve göreneklere göre kahvaltı yiyecekleri değişebilir. Kahvaltıda genellikle az ve soğuk yiyeceklerden ibâret yemeklerin de bulunduğu olur.

Memleketimizin bâzı yerlerinde kahvaltı yerine sıcak çorba içilmesi de bir gelenek hâlindedir. Bilhassa Anadolu’da sabahları tarhana çorbası içmek meşhurdur. Kahvaltıda, meyve yenildiği ve meşrûbât içildiği yerler de vardır.

Önceki
Önceki Konu:
Zeki Ömer Defne
Sonraki
Sonraki Konu:
Beriberi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu