Bölgede hayvancılık faaliyeti önemli bir ekonomik etkinliktir. Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması, yüksek dağ çayırlarının bulunması ve arazinin engebeli olması ve nemli iklim nedeniyle büyükbaş hayvancılık yapılır.

Bölgenin kuzeyindeki Karadeniz, balık potansiyeli bakımından zengindir. Türkiye balık üretiminin yaklaşık % 80'i Karadeniz'den karşılanır. Son yıllarda aşırı avlanma ve denizin kirlenmesi nedeniyle balık üretiminde düşme görülmüştür. Karadeniz'de 200 m den daha derinlerde zehirli gazlar sebebiyle canlı hayatı yoktur.

Küçükbaş hayvancılık bölgenin iç kesimlerindeki ovaların kenarlarında yaygındır.

Arıcılık faaliyetleri de bölgede gelişmiştir. Özellikle Rize-Anzer yöresinin balları çok ünlüdür.

Kategori: Genel Kültür.
Etiketler: Gen, Nem, Türk, Zehir.
Sefiller
Eser Hakkında: 1840-1861 yılları arasında yazılan Sefiller, Victor Hu­go'nun en meşhur romanıdır. Sefiller, adaletsizliğe karşı bir hücum niteliği olan roman y...
Z
Türk alfabesinin 29. harfi ve Türkçede bu harfin işâret ettiği ses. Z, bir diş ünsüzüdür. Z, ana Türkçeden beri bütün Türk dil ve diyalektlerinde kullanılan bi...

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
E-Mail:
Mesajınız:
Doğrulama: Güvenlik Kodu
 

Bu Sayfa Şunlarla Da İlgili Olabilir

  • karadeniz bölgesinde yapılan hayvancılıklar (29/03/2014 18:33)
  • Karadeniz hayvancılığı hakkında bilgi (15/02/2014 19:58)
  • karadeniz hayvancılık (16/05/2013 12:02)
  • karadeniz bölgesinde hayvancılık faaliyetleri (14/05/2013 18:44)
  • karadenizDE HAYVANCILIK (09/05/2013 16:26)
  • karadeniz bölgesinde yapılan hayvancılık (07/05/2013 20:27)
  • karadenizde yapılan hayvancılık (03/05/2013 15:30)
  • kara denizde hayvancılık (01/05/2013 18:03)
  • hayvancılığın karadeniz b (25/04/2013 13:13)
  • karadeniz bölgesindeki hayvancılıklar (23/04/2013 15:34)
Popüler Sayfalar:
Son Bakılanlar: