Bölgede hayvancılık faaliyeti önemli bir ekonomik etkinliktir. Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması, yüksek dağ çayırlarının bulunması ve arazinin engebeli olması ve nemli iklim nedeniyle büyükbaş hayvancılık yapılır.

Bölgenin kuzeyindeki Karadeniz, balık potansiyeli bakımından zengindir. Türkiye balık üretiminin yaklaşık % 80'i Karadeniz'den karşılanır. Son yıllarda aşırı avlanma ve denizin kirlenmesi nedeniyle balık üretiminde düşme görülmüştür. Karadeniz'de 200 m den daha derinlerde zehirli gazlar sebebiyle canlı hayatı yoktur.

Küçükbaş hayvancılık bölgenin iç kesimlerindeki ovaların kenarlarında yaygındır.

Arıcılık faaliyetleri de bölgede gelişmiştir. Özellikle Rize-Anzer yöresinin balları çok ünlüdür.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
E-Mail:
Mesajınız:
Doğrulama: Güvenlik Kodu
 

Bu Sayfa Şunlarla Da İlgili Olabilir

  • karadeniz bölgesinde yapılan hayvancılıklar (29 Mart 2014)
  • Karadeniz hayvancılığı hakkında bilgi (15 Şubat 2014)
  • karadeniz hayvancılık (16 Mayıs 2013)
  • karadeniz bölgesinde hayvancılık faaliyetleri (14 Mayıs 2013)
  • karadenizDE HAYVANCILIK (09 Mayıs 2013)
  • karadeniz bölgesinde yapılan hayvancılık (07 Mayıs 2013)
  • karadenizde yapılan hayvancılık (03 Mayıs 2013)
  • kara denizde hayvancılık (01 Mayıs 2013)
  • hayvancılığın karadeniz b (25 Nisan 2013)
  • karadeniz bölgesindeki hayvancılıklar (23 Nisan 2013)
Popüler Sayfalar:
Son Bakılanlar: