07/10/2014 10:00
"Kendinize güvenin. Siz de herkes gibisiniz. Başarılı kişilerin sahip olduğu donanıma siz de

sahipsiniz."

KENDİNE GÜVEN

Başarılı olmak için "kendine güven" şart. Olumlu düşünme çok önemli. İşe başladıktan sonra, zorluklar karşısında inancını yitirmemek ve pes etmemek gerekir. Pes eden, geri çekilen, başarma ümidini yitiren, kaybeder.

Çocuklarm daha küçükken beyinlerine atılan güvensizlik düşünceleri, "Sen yapamazsın, sen beceremezsin; bu, imkânsız." tohumları, beyinlerde kök salıyor. Zamanla büyüyüp kocaman ağaç oluyor. Yok edilmesi neredeyse imkânsız bir korku canavarına dönüşüyor.

Bu korku canavarını öldürmek, "Sen yapamazsın." ağacını kesip yakmaktan başka çare yok. Uzun terapiler sonucu bu mümkün. Başarılı olabilen insanlar da zaten korku canavarını öldüren ve imkânsızlık ağacını kökünden kesenlerdir.

Bir insana istediğiniz kadar güzel eğitim verin, bu insanın çok yüksek yetenekleri olsun ve çalışma kapasitesi bulunsun; eğer kendine güven duygusu yoksa hiçbiri işe yaramaz. Kritik anlarda, karşımıza çıkan fırsatlarda hemen "Ben yaparım." diyen, yapar ve başarır. "Ben yapamam." diyen, başaramaz ve başarı merdivenine tırmanamaz. Böylelerine hep "merdivenin önünde beklemek" düşer.

Size, olumlu düşünmenin önemini anlatan bir hikâye anlatacağım:

BEYAZ IŞIK VEREN LÂMBA NASIL BULUNDU?

General Elektrik firmasında yaygın bir şaka vardır. Firmaya yeni alman her elemandan, beyaz ışık veren bir ampul yapması istenir. Yeni elemanlar, bir süre uğraşır, deneyler yaparlar. Eskiler, böyle bir şeyin yapılamayacağı düşüncesindedirler. Her deneme başarısızlıkla sonuçlanır. Sonuçta yorulan araştırmacılar, böyle bir şeyin imkânsız olduğuna karar verirler ve çalışmaktan vazgeçerler.

Günün birinde, beklenmeyen olur. Marvin Pipkin, firmaya yeni eleman olarak alınır. Bilinen teklif ona da yapılır. Marvin'in, kendisinden önceki tecrübelerden haberi yoktur. "Beyaz ışık veren bir ampulün yapılamayacağı" düşüncesini bilmez. Gecesini gündüzüne katarak çalışmaya başlar. Sonunda flüoresan lâmbasını icat eder.

Böylece General Elektrik'teki kötü şaka, bir gün gerçek il

olur.

Olumlu düşünen, yapabileceğine inanan ve bunun için çalışan

Netice:

1. İçinizdeki korku canavarını öldürün.

2. Kendinize güvenin ve yapabilirim, deyin.

3. Olumlu düşünün. İnsanın başarısını sınırlayan ve yok eden en büyük tehlike, olumsuz düşünce ve inançlardır.

Fıkra

'İLK HATALARI AFFEDERUM!"

Temel, bir fabrikada işe başlamış. İlk ay maaşını fazla vermişler. Temel çok sevinmiş, ikinci ay ise maaşı eksik verilmiş. Temel'in tepesi atmış ve muhasebeye gitmiş:

- Hata var, maaşım eksik verildi. Muhasebeci gülmüş:

- İyi, ama birinci ay sana fazla maaş vermişiz. 0 zaman niye gelmedin?

- Ben ilk hataları affederum, demiş Temel.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu