08/12/2009 20:17
Apium graveolens. Maydanozgillerden, kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan, keskin kokulu yenilebilen bitki. Kereviz, Akdeniz ve Orta Doğu kökenli bir bitkidir. Yaprakları sarımsı beyaz renktedir. Yenilebilen bir bitki olan kereviz, turşu ve çorbalara koku verici olarak da katılır. Türkiye'de "yumru kereviz" olarak bilinen kereviz türü Ege ve Marmara bölgelerinde bol miktarda yetiştirilir. Türkiye'nin yıllık toplam kereviz üretimi 15 bin ton dolayındadır.

Önceki
Önceki Konu:
Kerevit
Sonraki
Sonraki Konu:
Kerkenez

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: