08/12/2009 20:17
Cola acuminata. Kolagillerden, Afrika'nın sıcak bölgelerinde yetişen ve kola cevizi adıyla anılan, çekirdekleri kahveden daha uyarıcı olan bazı çiçeklerde ve hekimlikte kullanılan bir bitki. İlk yendiğinde acı gelen tadı, kısa bir süre sonra tatlılaşır. Bu nedenle yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için kullanılır. Bir zamanlar kolalı meşrubatlarda da kullanılırken, yerini sun'i tatlandırıcılara bırakmıştır. Günümüzde Kuzey Afrika'da ve Orta Amerika'nın tropik bölgelerinde yetiştirilir.

Önceki
Önceki Konu:
Kokarca
Sonraki
Sonraki Konu:
Kolera

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: