08/12/2009 20:21
25 Nisan 1954 yılında Afyon İli Çay İlçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Çay'da, Lise tahsilini Bolvadin'de, Yüksek tahsilini de Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünde ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Alman Dili- Edebiyatı Anabilim Dalında tamamladı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesinde Dil Bilimi alanında Yüksek Lisans yaptı. 1976-77 yıllarında Bingöl Eğitim Enstitüsü Almanca Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

1978-1979'da Polatlı ve Çorlu'da Yedek Subay olarak askerlik hizmetini ifa etti. 1979'da Konya Merkez Karma Ortaokulunda Almanca Öğretmenliği yaptı. 1980'de Konya Eğitim Enstitüsü Almanca Bölüm Başkanı oldu.

1980-1981 öğretim yılında M.E.B. Devlet Bursu ile Almanca Öğretimi ve Metodu ile ilgili araştırma yapmak üzere Almanya'nın, Freiburg, Schwabisch Hall ve Göttingen şehirlerinde bulundu. 1989'da Viyana Üniversitesi'nde Uluslararası yapılan Dil Bilim Sınavında 2.'lik ödülü aldı.

18 yıl Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Almanca Öğretmenliği Ana Bilim Dalında 'Öğretim Görevlisi' olarak görev yaptı.

Türk Yurdu, Türkistan, Türk dünyası, Tercüman, Odak, Kocatepe, Türkeli, Ortadoğu vb. gazete ve dergilerde Dil Bilim ve Sosyo Dil Bilim ile ilgili ilmi makaleleri yayınlanan yazar ve araştırmacı Müjdat Kayayerli, Türkiye'nin tanıtılması, Milli Politikalar, Milli Stratejiler, Türk Kültürü, Uluslar arası İlişkiler, Küreselleşme, Avrupa Birliği, Demokrasi, Çağdaş Siyaset ve Yönetişim ile Türk İşçi Çocuklarının Eğitimi konularında Ankara, Afyon, İstanbul, Kayseri, Giresun, Bonn, Berlin, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim, Bremen, Zürih ve Viyana, Gümülcine ve İskeçe gibi şehirlerde bir çok konferanslar verdi. Türkçe'nin ve Yabancı Dilin Önemi, Dış Politika, Batı Trakya'daki Türklerin Sorunları ve Çözüm Yolları, Irak Türklerinin Siyasi Varlıkları konularında bildiriler sundu.

1991'de Afyon MHP Milletvekili Adayı oldu.

1995'de Afyon MHP Milletvekili Adayı idi.

Müjdat Kayayerli, 21. Dönemde MHP Afyon Milletvekili olarak seçilerek TBMM de Dışişleri ve Adalet Komisyonu Üyesi olarak çalıştı, Türkiye- Almanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda 'Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan sorumlu milletvekiliydi.' 36., 37. ve 38. Münih Güvenlik ve İstikrar Konferansına katıldı. 38. NATO toplantısında 'Türkiye'nin Terörizmle Mücadele Konusundaki Tutumunu' İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak dünyaya duyurdu. 10.Türk Atlantik Konseyi Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansına katıldı. Antalya Göynük'de düzenlenen 'Mahalli İdareler Yasa Tasarısı' konusunda bildiri sundu.

Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi'nin, Türk Federasyonu'nun, Türk Demokrasi Vakfı'nın, Türkiye Almanca Öğretmenleri Derneği'nin, TİSAV'ın, Türkiye Yazarlar Birliği'nin, Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı'nın, Türk-Alman Derneklerinin düzenlemiş olduğu toplantılarda konuşmalar yapmıştır. 10.Erciyes Zafer Kurultayında '21. Yüzyılda Türkiye'nin Yeri', 2001 de İstanbul'da KOCAV Vakfında 'AB ve Katılım Ortaklığı', Afyon Kocatepe Üniversitesinde ve Zafer Lisesinde 'Avrupa Birliğinde Türkiye'nin Yeri', Edirne Trakya Üniversitesinde 'Balkanların Gelişen Jeopolitiği ve Batı Trakya Türkleri' konulu konferanslar verdi.

Afyon İstişare toplantılarında yerel kalkınma sistemlerini ve dinamiklerini ortaya koydu. İstanbul'da 'Yurtdışına İş Gücü Göçünün 40. Yılı' toplantısını gerçekleştirdi. Almanya'nın Essen şehrinde Türk-Alman Kültür Enstitüsü'nü açtı. 2000 yılında Berlin Mehter Takımının açılışını yaptı. Meclis çalışmaları ve seçim bölgesi Afyon dışında toplam 83 panel ve sempozyumda Türkiye Cumhuriyeti'ni ilgilendiren ulusal politikalar ve kültürel stratejilerle ilgili bildiriler sundu. 23 yabancı heyeti kabul etti.

1999'da Berlin'de 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliğinde Önemi', 2003'te Belgrat-Kotor'da 'Balkanlarda Türkolojinin ve Türk Kültürünün Önemi' ve Nisan 2004'de Balkan Türk Gençlik Önderleri Sempozyumunda 'Balkanlarda Türk Topluluklarının Demokrasiye Katkısı' konusu hakkında bildiriler sundu. Türk siyasetinin yenileşmesine ve gelişmesine katkıda bulundu.

2002 seçimlerinde MHP Afyon Milletvekili adayı oldu.

2003 yılında İstanbul TADEV'de 'Türkiye'nin Avrasya ve Avrupa'da Önemi',

2004'te Marmara Üniversitesinde 'Yolsuzluk ve siyasi Rüşvet' konulu,

2005 yılında Kocaeli Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesinde 'Türk Kültür Stratejilerinin Avrasya ve AB de Önemi',

2006'da Konya ve Ankara Türk Ocaklarında, Çankaya ORAN Halk Kütüphanesinde, Ankara TESAV'da, Sandıklı ve Emirdağ Ülkü Ocaklarında 'Milli Kimlik ve Türk Kimliği',

Bolu İzzet Baysal Üniversitesinde 'Türk Kültürünün Siyasal Bağımsızlığa Etkisi',

Cumhuriyet Klubünde (Ankara) 'Türkiye'de Siyaset ve Hükümet Politikasındaki Yanlışlıklar' konusunda konferanslar verdi, TRT, NTV, SKY TÜRK, TV 8 vb. televizyon kanallarında konuşmalar yaptı.

İLESAM, Türk Ocakları, Türkiye Yazarlar Birliği, Cumhuriyet Kulübü Derneği, Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği, Afyonkarahisar İli ve İlçeleri Derneği, Türk Parlamenterler Birliği Üyesi ve Uluslararası Türk Parlamenterler Platformu kurucu üyesidir.

Yazar ve araştırmacı olan Müjdat Kayayerli'nin yayınlanmış 13 kitabı ve 150 den fazla makalesi bulunmaktadır. Pekiyi derecede Almanca,orta seviyede İngilizce bilir. Evli ve üç çocuk sahibidir.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

1. Türk Viyana (Çeviri eser), Akçağ Yayınları, Ankara, 2007.

2. Viyana Önlerinde Kara Mustafa Paşa (Çeviri Eser), Akçağ Yayınları, Ankara, 2007.

3. Yeni Yüzyılda Yeni Dünya Politikası, Ankara, 2005 (Çeviri Eser.)

4. Ulusal ve Küresel Açılımlar, Sinemis Yayınları, Ankara, 2004.

5. Kullanışlı Almanca Gramer Rehberi,(4.Baskı), Nobel Yayınları, Ankara, 2004.

6. TBMM'den Türk Milleti'ne, MHP Afyon Milletvekili Müjdat Kayayerli'nin 3 yıllık Çalışma Raporu, Ankara, 2002.

7. İpek Yolu ve Orta Asya Kültür Tarihi, Ötüken Yayınları, İstanbul, 2001.

8. Dünyayı Güldüren Türk: Nasrettin Hoca (Der Türke, der die Welt zum Lachen bringt: Nasreddin Hodscha) Kültür Bakanlığı Yayınları, (4. Baskı), 2000.

9. Begründer Der Türkischen Republik: ATATÜRK (Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu ATATÜRK), Yansıma Yayınları, Ankara, 1996.

10. Mevlana Gülşeni (Almanca Çeviri), Esra Yayınları, İstanbul, 1995.

11. Dil Bilimci Gözüyle Türklük Şuuru ve Türk Dili, Ocak Yayınları, Ankara 1992.

12. Almanca- Türkçe, Türkçe- Almanca Terimleri Sözlüğü, Konya, 1985.

13. Dede Korkut Masalları ve Ömer Seyfettin Hikayelerinin Almanca'ya tercümeleri, Ant Yayınları, İstanbul, 1985.

Önceki
Önceki Konu:
Cemil Sönmez
Sonraki
Sonraki Konu:
Ayşe Şule Bilgiç

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: