Türkiye'nin hızla endüstrileştiği ve teknolojik ekonomi dönemine girdiği bu süreç, gelecekte daha büyük bir uzmanlaşmaya ihtiyaç gösterecektir.
Geçmişte çalışan nüfusun iş bulma alanı devlet memurluğu ve üretim sektörü ile sınırlıyken, yakın gelecekte ağırlık, hizmet sektörüne ve bilgisayar kullanımı gibi yüksek teknolojinin uygulandığı alanlara kayacaktır. Bu alanlarda, çeşitli mühendislere, bilim adamlarına, matematikçilere, bilgisayar uzmanlarına ve benzeri meslek sahiplerine ihtiyaç vardır. Yüksek teknolojinin uygulandığı işlerde ücretler daha yüksek, hizmet sektörünün eğitim gerektirmeyen dallarında ise düşüktür. Ayrıca bu grup işler basit, tekrara dayalı, dolayısıyla insanı geliştirmeyen türden ve sıkıcıdır.
Bundan yirmi yıl önce yüksek hayat standardı ve toplumsal itibar sağlayan pek çok meslek bugün bu özelliğini kaybetmiştir. Bu tür mesleklere örnek olarak avukatlık, inşaat ve kimya mühendisliği, hâkimlik, eczacılık, hekimlik verilebilir. Bu mesleklerde başarılı olabilmek için uluslararası bağlantılarda varlık gösterebilecek biçimde eğitim görmek gerekir. Buna karşılık elektronik, gemicilik, işletmecilik ve özel sektörün sağladığı imkânlarla öğretmenlik, gelecekte yüksek bir hayat standardı ve toplumsal itibar sağlayacaktır. .
Hiç şüphesiz genç nüfusu sayısındaki hızlı artış her alanda iş bulmayı güçleştirmiştir. Bu durumun gençler üzerinde baskı yarattığı ve bunalımlara sebep olduğu bilinmektedir.

Önceki
Önceki Konu:
Duygunun Doğuşu
Sonraki
Sonraki Konu:
Stres

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: