08/12/2009 20:17
Tuz, çemen, kırmızı biber karışımının et üzerine sürülerek, güneşte ya da iste kurutulması yoluyla yapılan yiyecek. Türkiye'de pek çok yerde pastırmacılık yapılır. Ancak asıl yeri olarak Kayseri kabul edilir. Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı kitabında da belirttiğine göre, Kayseri 17. yüzyılda da pastırmasıyla ünlüydü. Türklerin pastırmayla ilgili olduğuna dair en eski bilgi, pastırma maddesinin yer aldığı Kaşgarlı Mahmut'un Divanü Lügat-it-Türk sözlüğünde bulunmaktadır.

Önceki
Önceki Konu:
Paslanma
Sonraki
Sonraki Konu:
Pastörizasyon

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: