İyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı olan pekmez, üzüm, incir ve dut gibi meyvelerin ezilerek kaynatılmasıyla üretilen, Anadolu'ya özgü yoğun kıvamda bir şuruptur. Kış mevsimlerinin vazgeçilmez vitamin dolu yiyeceğidir.

Pekmez, vücudun potasyum, magnezyum ve demir ihtiyacını büyük ölçüde kaşılar. Özellikle üzüm pekmezinde doğal olarak bulunan glikoz ve früktoz, vücutta hemen emilerek kana karışır ve enerjiye dönüşür. Keçi boynuzu pekmezi, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olduğu için tansiyon hastalarının sıklıkla tercih ettiği bir yiyecektir. Zengin kalsiyum içeriğiyle de kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir. Pekmezin çeşitlerinin faydalarını genel olarak şöyle sıralayabiliriz;

Vücuttaki kanı artırır
Enerji verir
İştah açar
Mideyi, bağırsakları ve böbrekleri kuvvetlendirir
Mide hastalıklarına iyi gelir
Çocuklarda zeka gelişimine yardımcı olur
Kolesterolü düşürür
Cinsel isteği artırır

Önceki
Önceki Konu:
Vişneli kurabiye
Sonraki
Sonraki Konu:
Nazar nedir?

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu