08/12/2009 20:17
Zambakgiller (Liliaceae) familyasından soğanla yakın akraba olan tarım bitkisi.

Etkili kokusu ve yakıcı tadıyla, yemeklere çeşni ve lezzet katmak amacıyla kullanılan sarımsak, aynı zamanda kimi hastalıkların tedavisinde ilâç olarak da değerlendirilir.

Antiseptik, öksürük kesici, idrar artırıcı ve kurt düşürücü etkilere sahip olan sarımsak; protein, karbon hidrat, A, B ve C vitaminleriyle yüzde 0,1 oranında uçucu yağ içerir.

Sarımsağın ana yurdu Asya'dır. Akdeniz'in Türkiye, İtalya ve Güney Fransa'yı da içine bazı bölgelerinde yabani olarak yetiştirilir.

Önceki
Önceki Konu:
Sarıhumma
Sonraki
Sonraki Konu:
Sarkaç

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu