08/12/2009 20:17
Buğdaygillerden, çiçekleri salkım durumunda başakçıklar oluşturan, öz suyundan şeker çıkarılan bir bitki. Anayurdu Hindistan'dır. Orta Çağda Araplar tarafından batıya getirilmiş buradan da Amerika'ya götürülmüştür. Şeker kamışı sıcak ve nemli iklimlerde yetişir. Kök, gövde ve yaprak yapısı öteki buğdaygillere benzer. Çiçekleri gümüş rengi başaklar oluşturur. Kesilen kamışların ezilmesiyle şeker elde edilir. Kamışın ezilmesinden geriye kalan artıklar da gübre ve yakacak olarak kullanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Şeker Hastalığı
Sonraki
Sonraki Konu:
Şeker Pancarı

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: