30/09/2014 15:00
Şişmanlık Bir Sorundur!

Günümüzde fazla kilolu olmak bir sağlık sorunudur. Fazla kilo, pek çok sağlık problemine davetiye çıkarır. Tansiyon, şeker, kalp krizi ve kanser fazla kilonun sonucunda ortaya çıkan sağlık sorunlarından birkaçıdır.

Günümüzde fazla kilo sorununa pek çok uzman birlikte çare aramaktadır. Fazla kilo ancak pek çok uzmanın birlikte çalışmasıyla aşılabilecek bir problemdir. Fazla kilo sorununun araştırılmasında psikologların da bu ekip çalışmasına katılmaları gerekmektedir.

İnsan bir sorunu olduğunda daha fazla yemek yemeye yönelir. Bazı kişilerde bu durum daha belirgindir. Bazıları üzüldüğünde, sıkıldığında daha fazla yemek ister; bazıları da bu durumlarda yemeden içmeden kesilir.

Üzücü, sıkıntılı zamanlarda daha fazla bir şeyler atıştıran insanların bu durumları bir süre sonra davranış biçimine dönüşür. Bu tutum sonucu kişi kilo almaya başlar. Kişi bu kilolu halini aynada gördüğünde sıkıntısı daha da artar. Bu sıkıntıyla yine kendini ralıatlatmak için yemeye devam eder. Bu gidişat ise kişiyi bir çözümsüzlük ortamına sokar.

Kişi kendi elinde olmadan bir çaresizlik ortamını bazen uzun süre yaşamak zorunda kalabilir. Bu gibi durumlarda da hızlı kilo alma gözlenebilir. Bu durum kişiyi sıkıntıya sokar ve yine kısır döngü kırılmaz bir zincir olarak çalışmaya başlar. Belirsizlik süresi uzarsa alınan kilo hem fazla olur hem de kalıcılık özelliği kazanmaya başlar.

Eğer üzüldüğünüzde yemeğe yönelmeyi destekleyen bir kişilik özelliğiniz varsa, sorunlarınız ortaya çıktığında psikolojik yardım alma yönünde hareket etmelisiniz. Bu şekilde, yolun yarısını kat etmiş olursunuz.

Fazla kilolu olmak kişiyi zaten mutsuz edecektir. Biz kilolu kişilerin kilo verme ve diyet programlarının yanı sıra psikolojik destek de almaları gerektiğine inanmaktayız. Bu konuda psikolojik destek aynı zamanda hayal gücünü çalıştırma biçiminde olacağından, zevkli olduğu için zor ve sıkıntılı diyet programlarını keyifli hale getirilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan kilo verme programına katılanlara böyle bir motive edici yanı olan yaklaşım önerilmektedir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: