Baklagillerden, tohumları besin olarak ve yağ elde etmede kullanılan bitki. Ana yurdu Asya'nın sıcak bölgeleridir. En eski tarım bitkilerinden biridir.

Avrupa'ya 18. yüzyılda getirilen soya, Türkiye'ye 20. yüzyılın başlarında girmiştir. Taneleri yağ ve proteince zengin olduğundan, hem iyi bir besin, hem de hayvan yemidir. Enzim bakımından da zengin olan soya unundan şeker hastaları için ekmek yapılır.

Önceki
Önceki Konu:
Soy Gazlar
Sonraki
Sonraki Konu:
Söğüt

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler:
© 2015 Bilgiler
Coğrafya