08/12/2009 20:17
Asmanın, taze ya da kuru olarak yenilen ve salkım durumunda bulunan meyvesi.

Üzüm, glikoz bakımından zengindir. Akdeniz iklimi etkisinde olan bölgelerde yetişir. Çeşitleri çoktur. Üzüm suyundan şıra, pekmez, sirke, şarap, rakı gibi içecekler yapılır. Yurdumuzun belli başlı ihraç maddelerinden biridir.

Önceki
Önceki Konu:
Üzerlik
Sonraki
Sonraki Konu:
Vakum

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: