08/12/2009 20:17
Tahıl tanelerinin ezilip mayalandıktan sonra fermantasyona uğratılarak damıtılması sonucu elde edilen alkollü içki. Viski yapımı, çeşitli ülkelerde kullanılan tahıl cinsi, fermantasyon, damıtma ve eskitme tekniği bakımından farklılık gösterir. Ayrıca viski yapımında kullanılan su da büyük önem taşır.

Türkiye'de viski yapımına 1957'de başlanmış ve yapılan viskiler dinlendirildikten sonra 1963'te Ankara Viskisi adıyla piyasaya sürülmüştür.

Önceki
Önceki Konu:
Vinç
Sonraki
Sonraki Konu:
Viskozite

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu