23/02/2013 2:00
Kurabiyede kullanılacak malzemeler;

1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı vişne reçeli
1 çay kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı fındık içi
2 yemek kaşığı su
2 adet yumurta
250 gram tereyağı
3 su bardağı un

Kurabiye hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Yoğurma işleminden sonra hamuru buzdolabında 25-30 dakika bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamuru orta kalınlıkta açın ve kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarın. Ardından yağlı kâğıt şerilmiş olan fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 170 derece sıcaklıkta 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken küçük bir tavada kısık ateşte reçeli eritin. Ardından su ve nişastayı ilave edip kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri biraz beklettikten sonra vişne sosunu kurabiyelerin üzerine sürün. Son olarak fındık içini serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu