08/12/2009 20:17
Mayalanmış süt ürünü. İnek, koyun, manda ya da keçi sütünden yapılan, tadı hafif ekşi koyu kıvamlı ve yarı akışkandır. Yoğurdun ilk kez Anadolu'da ortaya çıktığı sanılmaktadır. Türklerin geleneksel bir yiyeceği olan yoğurt sütün kaynatılması ve ardından soğutulup bir parça yoğurtla mayalanmasıyla elde edilir. Günümüzde yoğurt dünyanın her yerinde bilinen ve tüketilen bir besin hâlini almıştır. Tat ve koku verici maddeler eklenebildiği gibi, taze meyve ve sebzeyle de yenebilir.

Önceki
Önceki Konu:
Yoğunluk
Sonraki
Sonraki Konu:
Yonca

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu