08/12/2009 20:17
Kayısı ağacının Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen, küçük meyveli bir türü. Ana vatanı Çin olarak bilinen, 2 m ile 10 m yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz bir ağaç. Zerdali ağacının yaprakları uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri ya da küttür. Çiçekleri beyaz ve pembe renkli olup yapraklardan daha önce meydana gelir. Meyvelerin üzeri tüylü olup sarımsı-turuncu renkte olur. Zerdali ağacının meyveleri, çekirdekleri ve yaprakları kullanılır. Çekirdeklerinden yağ elde edilir. Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini içerdiğinden önemlidir. Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Zeplin
Sonraki
Sonraki Konu:
Zeytin

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu