Kurabiyede kullanılacak malzemeler;

125 gram margarin
100 gram sütlü çikolata
1 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Margarin, şeker tuz ve vanilyayı iyice karıştırın. Karıştırırken unu azar azar ilave edin. Hamur kıvamına geldiğinde yuvarlak toplar oluşturarak yağlanmış tepsiye dizip, daha önceden ısıttığınız fırında 170-180 derece sıcaklıkta 10-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra her bir kurabiyenin ortasına basarak çukurlaştırın. Sıcak gelirse yardımcı bir araç kullananın. Tekrar fırına verin ve kurabiyelerin kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra çikolata sosunu çukurlaştırdığınız yerleri çikolata ile doldurun. Afiyet olsun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Popüler Sayfalar:
© 2015 Bilgiler
Coğrafya