(Citrullus lanatus) Kabakgiller Cucumbitaceae familyasından sulu meyve. Dünyanın birçok bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen karpuzun ana vatanı, Afrika'dır. Ağırlığı 1 kg ile 20 kg arasında değişir. A, B ve C vitaminleri içeren karpuz meyveleri, taze olarak yenir. Ülkemizdeki karpuz üretimi yıllık yaklaşık 3 milyon tondur.

Protein ve C vitamini yönünden zengin olan karpuz, hemen hemen her türlü iklimde yetişebilir. Ayrıca değişik toprak koşullarında da yetişir.

Önceki
Önceki Konu:
Karnabahar
Sonraki
Sonraki Konu:
Kas Demeti

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler:
© 2021 Bilgiler
Coğrafya