Patates kızartmanın da püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Çok sevdiğimiz bir lezzet olsa da, her gün pişirsek de bazen istediğimiz kızartmayı yapamayız. Yumuşak oldu, birbirine yapıştı diye şikayet ederiz. Fakat aşağıdaki püf noktalarına dikkat edersek çok lezzetli kızartma yapmak hiçte zor değil.

Patates kızartırken dikkat etmemiz gereken ilk husus, patates seçimidir. "Kızartmalık patates" olarak bilinen, iri ve sarı renkteki bu patatesler kızartma için en uygunudur. Patatesleri soyup doğradıktan sonra soğuk suda bir müddet çalkalamalıyız. Ardından kuru bir bezle kurumalıyız. Aksi halde patatesin kesik yerlerinden akan nişasta, patateslerin birbirine yapışmasına neden olur. Patatesleri tava yerine fritözde 165-180 arası bir derecede pişirmeliyiz. Tava ile pişiriyorsak, yağın iyice kızmasını beklemeliyiz. Son olarak patatesleri yağdan çıkarttıktan sonra bir tabağa almalı ve tuzlamalıyız. Çünkü tuz, fazla yağı ve buharı alır. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar. Genelde fast-food işletmeleri de böyle yapar.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
© 2015 Bilgiler
Coğrafya