08/12/2009 20:21
1942 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitiminin ardından 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuğa başlayan sanatçı, 1964 - 1965 yıllarında Londra'da eğitimini sürdürdü. 12 yaşından itibaren seslendirmeler yapmaya başladı. 300 kadar filmin seslendirme yönetmeni oldu. 125 civarında oyunda rol aldı, Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi olup, Toder (Tiyatro Oyuncuları Derneği)'nde de etkinliklerde bulunmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Hırçın Kız

Beş Katlı Binanın Altıncı Katı

Hürrem Sultan

Bir Garip Oyun

Filmografisi

Ahh İstanbul - 2006

Candan Öte - 2006

Gelin - 2003

Baldız Geliyorum Demez - 2002

Berivan - 2002

Benim İçin Ağlama - 2001

Çalıkuşu - 1966

Namus Borcu - 1966

Billur Köşk - 1962

Bir Bahar Akşamı - 1961

Önceki
Önceki Konu:
Ayla Algan
Sonraki
Sonraki Konu:
Aytaç Yörükaslan

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi