08/12/2009 20:17
Şekerleme ve tatlılarda kullanılan yumurta akı şeker karışımı. 1720 yılında Gasparin adlı İsviçreli bir pastacı tarafından bulunmuştur. Tek başına tüketilebildiği gibi, meyve, dondurma ve çeşitli tatlılarla birlikte de yenilebilir. Beze, bir kalıp içine konulduktan sonra fırında kızarana kadar pişirilir. Şekerin sıcak bir şurup kıvamı aldığı İtalyan bezesi, dondurma ve pudingleri kaplamakta kullanılır. ABD'de de yumuşak ve sulu olarak servis edilen beze, tartların süslenmesinde kullanılmaktadır.

Önceki
Önceki Konu:
Bez
Sonraki
Sonraki Konu:
Beze (tıp)

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: