Günlük hayatta bir an bile yanımızdan ayırmadığımız, neredeyse vaktimizin çoğunu onunla geçirdiğimiz bir cihazdır cep telefonu. İletişimin ucuzlaması ve buna paralel olarak teknolojinin de gelişmiş olması cep telefonu kullanımını yaygınlaştırdığı gibi kullanım yaşınıda epey aşağı çekti. Peki bu hızlı gelişmenin insanlar üzerinde olumsuz etkileri nelerdir?

Uzmanlar, günde 20 dakikadan fazla cep telefonu kullanımının ölümcül risk taşıdığını televizyon, radyo, dergi, gazate vb. kanallar vağıstasıyla duyurmaktadır. Fakat bu uyarılara kulak asanların sayısının çok olduğu söylenemez. Beyin fonksiyonları işlerken içinde elektromanyetik dalgalar yayar. Bir de buna cep telefonunun yaydığı elektromanyetik dalgalar eklenince beyin vücuda doğru sinyaller gönderemez. Dahası bu zararlı dalgalar beyin hücrelerini çevreleyen dokulara da zarar verir. Bunun sonucunda hafıza zayıflaması, sinir sistemiyle ilgili hastalıklar, alzheimer ve özellikle çocuklarda tümör gibi hastalıklar ortaya çıkabilir.

Cep telefonunun zararları neredeyse insan vücudumun tamamını etkiliyor. Sürekli konuşma kişide ileriki yaşlarda duyu bozukluklarına neden olabilir. Aynı şekilde yayılan zararlı elektomanyetik dalgalar sonucu görme bozuklukları ortaya çıkabilir. Bunlara ilaveten göğüs, kalp hastalıkları ve cinsel hastalıklar da kişide görülebilir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu