08/12/2009 20:17
Anethum graveolens. Maydanozgillerden, ince yapraklı, bazı yemeklere konulan, güzel kokulu bir bitki. Güzel kokusu nedeniyle cacık, çiroz salatası gibi bazı salatalarda ve zeytinyağlı birçok yemekte, böreklerde çiğ ve pişmiş olarak kullanılır. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Türkiye'de ve Akdeniz ülkelerinde çok yetişir.

Önceki
Önceki Konu:
Boğaziçi
Sonraki
Sonraki Konu:
Çaça Balığı

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: