08/12/2009 20:17
Gülgiller (Rosaceae) familyasının Prunus cinsinden beyaz çiçekli ağaçlar ve sert çekirdekli, etli meyvelerinin ortak adı. Ağacının yüksekliği 6-10 m arasında değişen erik, değişik toprak ve iklim koşullarına kolayca uyum sağlayan bir bitkidir. Taze meyve olarak tüketilen erikten ayrıca hoşaf, reçel, pestil ve marmelât olarak yararlanılır. Kurutulup saklanabilir. Erik yetiştiriciliği Türkiye'de hemen her bölgeye yayılmıştır. Yerli erik çeşitlerinden en çok bilinenleri ekşi can eriği, tatlı papaz eriğiyle reçel yapmaya ya da kurutmaya daha elverişli olan mürdüm eriğidir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu