08/12/2009 20:18
1927 yılında Erzurum’da doğdu. Affet Beni Allahım'la sinemaya geçti.

Şarkıcı Harun Kolçak'ın babası. Televizyon dizilerinde rol aldı.

Önemli filmleri: Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman

Yolları Kesti (Osman F. Seden)

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

28 Ocak 1927 Tarihinde Erzurum'da doğdu. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Sultan Ahmet Sanat Enstitüsü'ne girdi ancak bitiremedi. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. 1944 yılında Atilla Revüsü'nde, 1945 yılında Ses Opereti'nde sahneye çıktı. 1947 yılında ilk filmini çevirdi.

Sanat hayatı boyunca 180 sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

Ödülleri

2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü, Güle Güle

1961 Türk Filmleri Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Namus Uğruna

Filmografi

Yalan Dünya (2007) - Nezih

Tutkunum Sana (2006)) - Şeref

Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz (2006) - Salim bey

Zeynep (2005) - Seyfi bey

Kimsesiz Zaman Tasvirleri (2004)

Kayıp Aşklar (2004)

Yadigar (2004) - Ethem Albay

Yağmur Zamanı (2004) - Sadık

Çanakkale: Son Kale (2003)

Umutların Ötesi (2003)

Kınalı Kar (2002) - Hulusi

Yeşil Işık (2001)

Aşk Hırsızı (2000)

Ağaçlar Ayakta Ölür (2000)

Güle Güle (1999) - Celal

Sırılsıklam (1998)

Affet Bizi Hocam (1998)

İntizar (1997)

Bir Umut (1997)

Hüzün Çiçeği (1996)

Sahte Dünyalar (1995)

Çiçek Taksi (1995) - Fırtına Murat

Kanayan Yara - Bosna Mavi Karanlık (1994)

Rüyalara Gelin (1993)

Berlin in Berlin (1993) - Ekber

Zirvedekiler (1993)

Hüdayi Yolu / Aziz Mahmud Hüdai Hz. (1993) - Üftade Hz.

Yağmur Beklerken (1992)

Polis (1992)

Aile Bağları (1991)

Köroğlu (1991)

Vurguna İnmek (1990)

Yuva (1990) - Sadri

Kanun Savaşçıları (1989)

Meçhul Tohum (1988)

Yaşamak (1988)

Hanım (1988) - Necip

Benim Olsaydın (1987)

Bomba (1987)

Çakırcalı Mehmet Efe (1987)

Yavrumu Kurtarın (1987)

Çatallı Köy (1987)

Kuruluş / Osmancık (1987) - Gündüz Bey

Dikenli Yol (1986)

Yarın Ağlayacağım / Erkekler de Ağlar (1986) - Mazmanoğlu

Çalıkuşu (1986) - Şeyh Yusuf

Altar (1985) - Zodiak

Domdom Kurşunu (1985)

Yaranamadım (1985)

Suçlu Gençlik (1985)

Kahreden Gençlik (1985)

Feryat (1983)

Kahır (1983)

Esir (1983)

İkimiz De Sevdik (1983)

Küçük Ağa (1983) - Binbaşı Hamdi

Dört Yanım Cehennem (1982)

Kelepçe (1982)

Öğretmen Kemal (1981)

Takip (1981)

Unutulmayanlar (1981) - Eşref Baba

Önce Hayaller Ölür (1981)

Fırat (1979)

Hayat Harcadın Beni (1979)

Süpermen Dönüyor (1979) - Prof. Çetinel

Ölüm Görevi (1978) - Haşmet

Kaybolan Yıllar (1978)

Görünmeyen Düşman (1978) - Haldun

Denizin Kanı (1978)

Akrep Yuvası (1977) - Kadırgalı Tahir

Şeref Sözü (1977) - Eşref bey

Silah Arkadaşları (1977)

Lanet / İlenç (1977)

Yuvanın Bekçileri (1977)

Hain (1977)

Hedefteki Adam (1977)

Yıkılmayan Adam (1977)

Bedia (1977) - Halil

Tek Başına (1976)

Kader Bu (1976)

Mikrop (1976)

Örgüt (1976)

Seni Sevmekle Suçluyum (1976)

Bizim Düğün Ne Zaman (1976)

Gurbetçiler Dönüyor (1976) - Necmi

Şafakta Buluşalım (1975) - Semih Bey

Cemil (1975) - Tahsin Erkoç

Kanlı Sevda (1974)

Kalleş (1974)

Alo Polis (1974)

Eski Kurtlar (1974)

Şehitler (1974)

Kurt Kapanı (1973)

Soğukkanlılar (1973)

Topal (1973)

Vahşet (1973)

Bu Toprağın Kızı (1973)

Cezanı Çekeceksin (1972)

Son Duanı Et (1972)

Silahlar Affetmez (1971)

Üç Öfkeli Adam (1971)

Kartallar (1971)

Bela Çiçekleri (1970)

Bu Yumruk Sana (1970)

Ölüm Pazarı (1970)

Günahını Kanlarıyla Ödediler (1969)

Beyaz Mendilim (1969)

Emmioğlu (1969)

Eşkiya Aşkı (1969)

Satılık Gelin (1969)

Şeytanın Oyunu (1969)

Kardeş Kurşunu (1969) - Ahmet

Mekansız Kurtlar (1968)

Cehennemde Boş Yer Yok (1968)

Kurşun Yolu (1968)

Bir Mahkum Kaçtı (1968)

Kızgın Adam (1968)

Dertli Pınar (1968) - Ali

Kara Kartal (1967)

Kocadağlı (1967)

İslamoğlu (1966)

Kanlı Pazar (1966) - Ali

Kıran Kırana (1966)

Namus Borcu (1966)

Ölüm Busesi (1966)

Dalgacı Mahmut (1965)

Düşman Kardeşler (1965)

Kanunsuzlar (1965)

Yumruk Yumruğa (1965) - Eşref

Filinta Kadri (1964)

Yalnız Efe (1964)

Erkek Ali (1964) - Ali

Yarın Bizimdir (1963)

Korkusuz Kabadayı (1963)

Gecelerin Hakimi (1963)

Rüzgarlı Tepe (1963)

Öksüz Hasan (1963)

Hancının Kızı (1963)

Beyoğlu Piliçleri (1963) - Süleyman

Başımı Belaya Sokma (1963) - Demir

Çıkar Yol (1962)

Dağlar Bulutlu Efem (1962)

Bardaktaki Adam (1962)

Aşk Bekliyor (1962)

Boşver Doktor (1962)

Beş Kardeştiler (1962)

Kurşun Yağmuru (1962)

Silah Arkadaşları (1962)

Çöpçatan (1962) - Orhan

Ümitler Kırılınca (1962) - Nejat

Düğün Alayı (1961) - Erol

Kaderin Önüne Geçilmez (1961)

Şoför Ahmet (1961) - Ahmet

Ayşecik Şeytan Çekici (1960)

Gece Kuşu (1960) - Ali

Namus Uğruna (1960) - Eşref

Beklenen Bomba (1959) - Yzb. Kudret

Dağlar Şahini Yörük Efe (1959)

Düşman Yolları Kesti (1959) - Yzb. Nazmi

Hayatım Sana Feda (1959)

Unutulmayan Aşk / Zeynebim (1959)

Civan Ali (1958)

Kumpanya (1958)

Ninni Talihsiz Yetime (1958)

Sokak Çocuğu (1958)

Bir Şoförün Gizli Defteri (1958) - Şoför Erol

Kin (1957)

Ceylan Emine (1957)

Öksüz Ayşe (1957)

Yangın (film)Yangın (1956)

Zeynep'ın İntikamı (1956)

Şehir Yıldızları (1956)

Yetim Yavrular (1955)

Kanlarıyla Ödediler (1955)

Çılgınlar Cehennemi (1954)

Gülnaz Sultan (1954)

Ölüme Giden Yol (1954)

Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar / Oyna Kızım Oyna (1954) - Ali

Affet Beni Allahım (1953)

Fedakar Ana (1949)

Önceki
Önceki Konu:
Ertem Göreç
Sonraki
Sonraki Konu:
Fatma Girik

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler:
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi