08/12/2009 20:17
Taze ya da işlenmiş gıdaların görünümünü çekici hâle getirmek için kullanılan boyar madde, pigment ya da başka katkı maddelerine verilen ad. Bunların arasında özellikle bitkisel kaynaklardan elde edilen doğal boyarmaddeler, inorganik pigmentler, organik bileşikler ve kömür katranından hazırlanan yapay boyarmaddeler yer alır.

Gıda boyaları, pastacılık ürünleri, şekerler, gazoz türü içecekler jöleler gibi çeşitli yiyecek ve içeceklerin boyanmasında kullanılır. Bu katkı maddelerinin çoğundan kozmetik ve ilâç sanayileriyle diş macunu ve gargara sıvıları gibi ürünlerin üretiminde de kullanılır.

Önceki
Önceki Konu:
İğ
Sonraki
Sonraki Konu:
İğde

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: