08/12/2009 20:17
Koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen, iki yıllık, otsu bir kültür bitkisi. Havucun vatanı Orta Avrupa'dır. Yabani türlerine Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'da rastlanır.

Bitki 1-1,5 m boyunda, az dallı, parçalı yapraklıdır. Yazın açan çiçekleri küçük, beyazımsı renkli şemsiye şeklinde toplanmıştır. Çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilen havuçtan, içerdiği A, C, B ve B2 vitaminleri nedeniyle gaz söktürücü, idrar artırıcı ve mide ilâcı olarak da yararlanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Leakey, Mary
Sonraki
Sonraki Konu:
İntranet

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu