08/12/2009 20:17
Koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen, iki yıllık, otsu bir kültür bitkisi. Havucun vatanı Orta Avrupa'dır. Yabani türlerine Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'da rastlanır.

Bitki 1-1,5 m boyunda, az dallı, parçalı yapraklıdır. Yazın açan çiçekleri küçük, beyazımsı renkli şemsiye şeklinde toplanmıştır. Çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilen havuçtan, içerdiği A, C, B ve B2 vitaminleri nedeniyle gaz söktürücü, idrar artırıcı ve mide ilâcı olarak da yararlanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Leakey, Mary
Sonraki
Sonraki Konu:
İntranet

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: