24/04/2013 10:00
Kekte kullanılacak malzemeler;

5-6 yemek kaşığı ince rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
3 adet yumurta

Yumurta ile şekeri çırpın. Rendelenmiş havucun suyunu alarak sıvıyağ, dövülmüş ceviz ve tarçın ile birlikte yumurtaya ilave edip karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Karışımı önceden yağlanmış kalıba döküp, 170-180 derece sıcaklıktaki fırında pişirmeye bırakın. 25-30 dakika sonra piştiğini kontrol edin ve piştiyse servis edin. İsteğinize göre çikolata sosu da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: