08/12/2009 20:17
Kabakgiller familyasından, meyveleri sebze olarak değerlendirilen çeşitli Cucurbita türlerinin ortak adı. Yayılarak ya da dik olarak büyüyen bu bir yıllık bitkilerin, üzeri sert tüylerle kaplı, derin parçalı ya da hafif loplu geniş yaprakları ve tek eşeyli sarı çiçekleri vardır. Dişi çiçekler, meyve bağladıktan sonra uzunca bir süre dökülmeden kalır.

Kabak, iyi sulanan topraklarda, genellikle çit ya da duvar gibi bir desteğe sarılarak yetiştirilir. Başlıca protein, karbon hidrat ve A vitamini içeren kabak meyvelerinden sebze yemeği ve tatlı yapılır. Çiçekleri de bazı yörelerde dolma yapımında kullanılır.

Önceki
Önceki Konu:
K Vitamini
Sonraki
Sonraki Konu:
Kabuk

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: