08/12/2009 20:17
Islandığı zaman kolayca yoğrulup biçimlendirilebilen yumuşak ve yağlı toprak. Kil minerallerinin parçacıkları mikroskopla görülemeyecek kadar küçüktür.

Sanayi alanında birçok kil türünden yararlanılır. Killerin çoğu ocaklarda ya da fırınlarda pişirilmek suretiyle kiremit ya da tuğla hâline getirilir.

Killi topraklar yazın kuruduğunda sert, kavrulmuş bir duruma gelir ve yüzeyinde geniş çatlaklar oluşur. Suyu geçirmeyen bir tabaka hâline gelir. Kilin bu özelliği yer altındaki doğal su kaynaklarının oluşmasında etkilidir.

Önceki
Önceki Konu:
Kıl
Sonraki
Sonraki Konu:
Kılıç Balığı

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: