08/12/2009 20:17
Başta bira olmak üzere çeşitli damıtılmış içkilerin üretiminde kullanılan, tahıllardan hazırlanan ve çeşitli yiyecek ve içeceklerin üretiminde de kullanılan bir ürün. Malt üretimi temel olarak tahıl tanelerinin ıslatılması, çimlendirilmesi ve kavrulması işlemlerinden oluşur.

Malt özütünden, zengin karbon hidrat içermesinden ötürü un, malt sirkesi, kahvaltılık tahıl karışımları, bebek mamaları, şekerlemeler ve pastacılık ürünlerinin hazırlanmasında yararlanılır.

Önceki
Önceki Konu:
Makine
Sonraki
Sonraki Konu:
Malta Eriği

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu