01/05/2014 3:00
Alm. Kochbutter (f), Fr. Buerre (m) de cuisine, İng. Clarified butter. Su ve diğer elemanlarından hemen hemen ayrılarak, yağ nisbeti % 99’a çıkarılmış bir tereyağ çeşididir. Dayanıklılığın fazla olması, saklama ve taşıma güçlükleri olan yerlerde, bu arada Güneydoğu Anadolu’da çok kere tereyağların sadeyağ hâline sokulmasına yol açmıştır. Yapımı çok basittir. Eritilecek tereyağı bir kazana alınır, 50°C’ı geçmeyen bir sıcaklıkta yavaş yavaş eritilir. Üstte beliren köpükle dipte toplanan su ve tortudan ayrılır. İsteğe göre % 1 nispetinde tuzlanır ve tenekelere boşaltılarak soğukta muhâfaza edilir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu