08/12/2009 20:17
Avena sativa. Buğdaygillerden, en çok hayvan yemi olarak yetiştirilen bir bitki. Anayurdu Orta Asya ve Ön Asya'dır. Bitkinin gövdesi ince kamış biçimindedir. Başakları salkım gibi aşağıya sarkar. Yulaftan elde edilen alkolle viski yapılır.

Yulaf bir kültür bitkisidir. Türkiye'nin her köşesinde yetiştirilir. Tüm yeşil bitki kullanılır.

Haziranda çiçeklenmeye başlayan bitki, dane oluşturmadan, yani henüz yeşilken, yerden bir karış yukardan kesilir, demetler hâlinde gölgelik bir yere asılarak kurutulur. İyice kuruduktan sonra ince kıyılır.

Bir diyet besininin içermesi gereken, albümin, amino asit, B grubu vitaminler, fosfor, demir, kobalt, mangan, çinko, alüminyum, potasyum, ve daha başka mineraller, provitamin A, E ve K vitamini ve iyot içerir.

Yeşil yulaf bitkisiyle hazırlanan çayın içimi de çok olumlu sonuçlar verir. Sinirsel bitkinlik hâline ve uykusuzluğa iyi gelir. Kandaki ürik asit miktarını azaltır ve yaşlıların genel anlamda güçlenmesini sağlar.

Önceki
Önceki Konu:
Yukawa, Hideki
Sonraki
Sonraki Konu:
Yumru Kök

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu