1908 yılında Haifa'da (Lübnan) doğdu. Liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra, 1927'de Şehir Tiyatroları'nda "Hamlet" oyununda rol alarak sanat hayatına adım attı. Raşit Rıza Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu, Bizim Tiyatro, Ses Opereti ve Gençlik Tiyatrosu 'nda görev aldı. 1941 yılında "Kahveci Güzeli" filmiyle sinemada yer aldı. 1950'de "Oğlum İçin" filmiyle yönetmenliğe başladı. Dört film senaryosu yazmıştır. Sanatçı Belkıs Dilligil ile olan evliliğinden, kendileri gibi sanatçı olan çocukları Çiçek Dilligil ve Devlet tiyatroları eski genel müdürü Rahmi Dilligil doğmuştur.

Filmografisi

Bir Kadın Tuzağı 1971

Güller Ve Dikenler 1970

Merhamet 1970

Fıstık Gibi 1970

Saadet Güneşi 1970

Cafer Bey 1970

Babaların Günahı 1970

Bir Lokma Ekmek 1970

Darıldın mı Cicim Bana 1970

Şıllık 1970

Öp Beni Beybaba 1970

Yarım Kalan Saadet 1970

Erkek Fatma 1969

Serseri 1969

Karlı Dağdaki Ateş 1969

Kınalı Yapıncak 1969

Berduş 1969

Tel Örgü 1969

Ayşecik'le Ömercik 1969

Kimsesizim 1967

Kızılcıklar Oldu mu 1967

Paşa Kızı 1967

Çamaşırcı Güzeli 1966

İntikam Uğruna 1966

Hep O Şarkı 1965

Uzakta Kal Sevgilim 1965

Torpido Yılmaz 1965

Beyaz Atlı Adam 1965

Aşk ve İntikam 1965

Sevgim Ve Gururum 1965

Dudaktan Kalbe 1965

Gençliğe Veda 1965

Yasak Cennet 1965

Suçlu Çocuklar 1965

Hazreti Yusuf'un Hayatı 1965

Dünkü Çocuk 1965

Hak Yolunda 1965

Gönül Kuşu 1965

Gurbet Türküsü 1965

Şoförün Kızı 1965

Çiçekçi Kız 1965

İstanbul Kaldırımları 1964

İstikbal 1964

Yankesici Kız 1964

Mukadderat 1963

Rüzgar Zehra 1963

Liman Yosması 1963

Hiç mi Beni Sevmedin 1963

Kadınlar Hep Aynıdır 1963

Hayat Bazen Tatlıdır 1962

Küçük Hanımın Kısmeti 1962

Küçük Hanımın Şoförü 1962

Kiralık Koca 1962

Küçük Hanım Avrupa'da 1962

Çifte Kumrular 1962

Gönül Avcısı 1962

Hodri Meydan 1962

Otobüs Yolcuları 1961

Aşkın Saati Gelince 1961

Aşka Dönüş 1961

Sevimli Haydut 1961

Hatırla Sevgilim 1961

Ya O Ya Ben 1961

Küçük Hanımefendi 1961

Vahşi Kedi 1961

Oğlum 1961

Sokaktan Gelen Kadın 1961

Yeşil Köşkün Lambası 1960

Benli Emine 1960

Ölüm Peşimizde 1960

Gönül Kimi Severse 1959

Ana Hasreti 1956

Yaşlı Gözler 1955

Karacaoğlan 1955

Yetim Yavrular 1955

Beyaz Cehennem 1954

Evlat Acısı 1954

Mahallenin Namusu 1953

Oğlum İçin 1950

Köroğlu 1945

Sürtük 1942

Kahveci Güzeli 1941

Önceki
Önceki Konu:
Atıf Kaptan
Sonraki
Sonraki Konu:
Ayça İnci

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Popüler Sayfalar:
© 2015 Bilgiler
Coğrafya