15/04/2013 14:00
6 Kişilik

Hazırlama Süresi: 20-25 dakika

Pişirme Süresi: 110-120 dakika

Malzemeler:

1 kilo parmak kalınlığı dilim dana nuar

1 adet soğan

3 diş sarımsak

5-6 adet, tane karabiber

1 yemek kaşığı kekik

5-6 adet, tane karabiber

1 yemek kaşığı kekik

5-6 adet defne yaprağı

2 adet defne yaprağı

½ adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tutam semizotu veya roka

1 çay bardağı kaymak veya krema

4 adet çekirdeksiz bostan patlıcanı

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1- Nuar dilimlerini bol su içinde listede verilen haşlama malzemeleri ile birlikte kolayca çatal batıncaya kadar, yaklaşık 90-100 dakika haşlayıp soğumaya bırakınız.

2- Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte közleyiniz. Yanmış kabuklarını akan musluk suyu altında sıyırtarak temizleyiniz. Suyunu sıkıp içinde zetinyağı olan kaba koyunuz. Bıçakla doğrayınız.

3- Geniş bir tavada unu kavurup tereyağını yediriniz. Azar azar sütü katıp meyane yapınız. Meyaneye patlıcanları katınız tüm malzemeyi kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika pişiriniz.

4- Kızartma yağı konmuş ve kızdırılmış geniş yüzeyli tavada nuar dilimlerini alt üst ederek kızartınız. Ve servis tabağına çıkartınız. Kızartmadan sonra kızgın yağlı tavaya 1.5 bardak nuar haşlama suyunu kaymak ve ya kremayı yeşillikleri katınız. Tüm malzemeyi birkaç taşım kaynattıktan sonra servşs tabağındaki nuarların üzerine gezdiriniz.

5- Hazırladığınız sıcak beğendiyi bir başka servis kabına koyunuz. Nuarlarla birlikte servis yapınız. Tabaklara alınan nuar dilimleri yanında beğendiyi garnitür olarak veriniz.

Önceki
Önceki Konu:
Buda kimdir?

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: