Boidae familyasının Pythoninae alt familyasını oluşturan yılanların ortak adı. Afrika ve Asya'da yaşayan piton zehirsiz, çok güçlü ve iri bir yılandır. Çoğunlukla suya yakın yerlerde ya da ağaçlarda yaşarlar. Pitonlar yavaş hareket eden ve genellikle zararsız hayvanlardır. Avlarını güçlü gövdeleriyle boğarak öldürürler. En irileri küçük bir keçiyi yutabilir. Ancak genellikle avları daha küçük hayvanlardan oluşur. Kırsal alanların yakınlarındaki zararlı kemiricileri avladıklarından, insanların yaşamı için yarar sağlarlar. Uzunlukları genellikle 8 m'yi aşar, 9,6 m'ye kadar ulaşır. Gövdeliklerinin büyüklüğüne göre yumurta sayısı 15-100 arasında değişir. Her yıl çok sayıda piton, derisi ve eti için insanlar tarafından avlanmaktadır.

Önceki
Önceki Konu:
Pişik Keveni
Sonraki
Sonraki Konu:
Piyano

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
Mesajınız:
 
Son Ziyaretler:
© 2015 Bilgiler
Coğrafya