08/12/2009 20:19
Ali Rıza Bayzan

Küresel Vaftiz kitabı yazarı

Küresel Vaftiz kitabının tanıtımı

Marmara depremi sonrasında Türkiye’de en çok tartışılan konulardan birisi Hıristiyanlaştırma faaliyetleri daha doğrusu Misyoner Örgütlerin Faaliyetleri oldu. Ancak tartışmalarda pek çok gariplik vardı.

Konuya eleştirel olarak yaklaşanların çoğu, Hıristiyan ve Misyoner kaynaklarına vakıf değildi; en önemlisi aktüel gelişmeler hakkında somut ve özel bilgileri yoktu.

Konuyu hafife alanlar ise, misyoner örgütlerin başarısını sadece Yeni açılan kiliselere devam eden kişilerle ilgili istatistiklerle ölçmeye kalkıyordu.

Ancak birkaç istisna dışında her iki taraf da İsimsiz Hıristiyan: Unnamed Christian, Görünmeyen Kilise: Invisible Church, İnkültürasyon: Hıristiyan Kültürünü Aşılama gibi kavramları bilmiyorlardı.

Kimi silâhlı eylemlerin Kurtuluş Teolojisi adıyla bir inanç hâline getirilip meşrulaştırıldığını rüyalarında bile görmemişlerdi.

Türkiye’de faaliyet gösteren Misyoner Örgütlerin isimlerinden, yerli devşirmeler ağından, bürokratik ve politik işbirlikçilerden bile habersizdiler.

Başkan Bush’un ve Cumhuriyetçi Parti’nin fanatik dinci kimliği hakkında kulaktan dolma bilgileri bile yoktu.

Misyoner Örgütlerin Türkiye’deki yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı faaliyetlere verdiği destek -örneğin Vatikan ile PKK arasındaki flört- hakkında somut bilgileri yoktu.

Amerika’nın Irak’ı işgalinin Yahudi-Protestan çevrelerdeki Mesih ve Kıyamet inançlarının - Tanrı’yı Kıyamete Zorlama Projeleri’nin- bir yansıması olduğunu bilmiyorlardı.

Misyoner Örgütlerin güncel faaliyetlerini ele alan ve yukarıdaki konuları aydınlatan kitap çalışması yok denecek kadar azdır. Biz, güncel gelişmeleri ele alırken gazeteciliğin gereği olarak 5N+1K sorularına cevap aradık: Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? Kim? Ve ortaya elinizdeki belgesel çalışma çıktı.

Önceki
Önceki Konu:
Nazım Beratlı
Sonraki
Sonraki Konu:
Hakkı Açıkalın

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: