08/12/2009 20:21
9 Mayıs 1934 yılında İstanbul'da doğdu.

1950-51 sezonunda Ses Tiyatrosu'nda tiyatroya başladı. 1960'a kadar Ses Tiyatrosu oyuncularının bir araya gelerek kurduğu İstanbul Tiyatrosu'nda, daha sonra Muammer Karaca ve Kenan Büke Tiyatrosu'nda, 1979-80 sezonunda da Şan Müzikholü'nde "Hisseli Harikalar Kumpanyası" ve diğer oyunlarda rol aldı.

Son rol aldığı oyun Dormen Tiyatrosu'nda "Bir Kış Sezonu" ve "Elveda Tiyatro" oldu. Sanat yaşamına ölünceye kadar televizyon dizileri ve sinema ile devam etti.



Ödülleri

20. Antalya Film Şenliği, 1983, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Faize Hücum

Filmografisi

Çiçek Taksi 1995

Yaseminname 1994

Cümbüş Sokak 1993

Aile Bağları 1991

Sevdim 1989

Dilekçe 1988

Keklik Ali 1988

İnatçı 1988

Dönemeç 1988

Aile Kadını 1987

Babamız Eğleniyor 1987

On Kadın 1987

Japon İşi 1987

Kadersiz Kullar 1987

Otobüs Yolcuları 1987

Kenar Mahalle 1987

Sevsen Ne Olurdu? 1987

Namus Düşmanı 1986

Ağa Bacı 1986

Uzak Kentin İnsanları (Köprü) 1986

Yaygara 86 1986

Acıların Kadını 1986

Babalar da Ağlar 1986

Hayroş 1986

Yunus Emre 1986

Bu Muhtar Başka Muhtar 1986

Tarzan Rıfkı 1986

Kırlangıç Fırtınası 1985

Ekmek Elden Su Gölden 1985

Herşeyim Sensin 1985

Bugünün Saraylısı 1985

Fidan 1984

Firar 1984

Sokaktan Gelen Kadın 1984

Gırgıriyede Büyük Seçim 1984

Yorgun 1983

Aile Kadını 1983

Gırgıriyede Cümbüş Var 1983

Gülsüm Ana 1982

Faize Hücum 1982

Şıngırdak Şadiye 1982

Tövbe 1981

Aşkı Ben Mi Yarattım 1979

Tatlı Nigar 1978

Kıvrıl Fakat Kırılma 1976

Sokak Kadını 1976

Yumurtanın Sarısı 1976

Avanak 1976

Çılgın Ama Tatlı 1976

Ölüme Yalnız Gidilir 1976

Ne Alırsan İki Buçuk 1976

Minik Cadı 1975

İş Bilenin 1975

Derece 37 1975

Kadınım 1975

Yakalarsam Severim 1975

Babacan 1975

Halime'nin Kızları 1975

Ördek Çıkacak Kaz Çıkacak 1975

Sevgili Halam 1975

Kuvvet Macunu 1975

Bir Baba Hindi 1975

Şenlik Var / Bal Kız 1974

Sokaklardan Bir Kız 1974

Cici Kız 1974

Sabıkalı 1974

Helal Sana Behçet 1973

Yunus Emre Destanı 1973

Şeytana Uyduk Bir Kere 1971

Çingene Aşkı Paprika 1969

Bozkırlar Şahini Targan 1968

Serseri 1967

Namus Borcu 1967

Boğaziçi'nde Aşk 1966

Allahaısmarladık İstanbul 1966

Ay Yıldız Fedaileri 1966

Korkusuzlar 1965

Biz De Vatandaşız 1965

Zennube 1965

Önceki
Önceki Konu:
Arsen Gürzap
Sonraki
Sonraki Konu:
Aykut Oray

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: