26/02/2013 6:00
Daha önce ekmek neden bayatlar adlı makalemizde ekmeğin bayatlama sebebinden, nasıl saklanması gerektiğinden bahsetmiştik. Ekmeğin küflenmesi de bayatlamadan sonraki bir evredir ve buna pek çok neden gösterilebilir.

Ekmeğin üretimi sırasında kullanılan malzemeler, ekmeğin küflenmesinde önemli rol oynar. Kalitesiz malzemelerin kullanılması kuşkusuz küflenme sürecini hızlandırır. Öte yandan ekmeğin sıcak olarak paketlenmesi de küflenme sürecinde etkili bir unsurdur. Bunlar işin üretim ve paketlenme süresi ile alâkalı durumlardır. Bir de ekmeğin evimize girdikten sonra yine üretim ve paketleme ile alâkalı olarak küflenmesine neden olan durumlar vardır. En basit örneği ekmeğin havasız bir poşet içerisinde bırakılmasıdır. Havasız kalan ekmek kısa süre içerisinde küflenir. Oda sıcaklığında bırakılan ekmek ise daha uzun sürede küflenir. Ayrıca ekmeğin dilimlenmesi de küflenmeye etki neden nedenlerdendir.

Ekmeği bayatlamaya ve küflenmeye karşı korumak için buzdolabında muhafaza edebiliriz. İhtiyacımız olan ekmeği tüketmeden 45 dakika önce buzdolabından çıkarmamız yeterlidir.

Önceki
Önceki Konu:
İlk lunapark
Sonraki
Sonraki Konu:
Prostat nedir?

Yapılan Yorumlar

ömer yavuz
ömer yavuz04 Ocak 2015

Bu bilgiler için çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz saolun

arda
arda08 Nisan 2015

bence güzel çokm sağolun sizde bu akıl olmasa ödev yapamicez ve bilgi alamycaktık çok sağolun herkese teşekür ederim

Taner
Taner 14 Eylül 2015

Teşekkürler.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu