26/03/2013 21:00
Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir havuç. Canlı, turuncu rengi ile adete ortama sıcaklık katar. Bol miktarda içerdiği A vitamini yanı sıra B, C ve D vitaminleri açısından da zengin bir besindir. Mevsimlik saltada, yemeklerde ve bazı tatlılarda kullanılır.

Havuç, sağlığımız açısından çok faydalı bir besindir. Belki de faydalarını saymakla bitiremeyiz. "Havucun faydaları" denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen görme gücünü artırdığı ve gözleri dinç tuttuğudur. Aynı zamanda taze sıkılmış havuç suyunun kan üretimine katkı sağladığı ve unutkanlığı azalttığı da bilinmektedir. Taze havuç suyunun içilmesi hekimler tarafından da desteklenmektedir. Tüm bu iyi nedenlere rağen havuç fazla tüketilmemelidir. Aksi halde karaciğer ve ciltte bir takım hastalıklar meydana gelebilir.

Havucun başlıca faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Görme gücünü artırır ve gözleri daima dinç tutar
Taze sıkılmış suyu kan üretimine yardımcı olur
Çocuklarda ishali önler
Bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır
Bağırsak ve mide iltihaplarını giderir
Cinsel isteği artırır
Cilde canlılık kazandırır
Anne sütünü artıır
Mide yanmasını önler
Kalp hastalıklarına karşı faydalıdır
Kolesterolü oranını düşürür

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar:
Son Ziyaretler: